Despre evaluare

Evaluarea fondurilor structurale în 2007

Posted in UE by evaluare.info on 22 octombrie 2008

Citez din al 19-lea Raport Anual privind punerea în aplicare a fondurilor structurale (2007), publicat de Comisia Europeană ieri, 20 octombrie 2008:

Evaluările efectuate în 2007 au fost o analiză a impactului politicii de coeziune, un studiu cu privire la dezvoltarea capacităţii de evaluare în statele membre şi un studiu cu privire la impactul economic al convergenţei. Comisia a lansat, de asemenea, o evaluare ex-post a Obiectivelor 1 şi 2 pentru perioada 2000-2006, un set de douăsprezece „pachete de lucru” interconectate şi etapizate, pentru a explora diferitele efecte ale eficacităţii şi eficienţei politicii de coeziune. În urma acestei evaluări ex-post a programelor FSE 2000-2006, în 2007 au fost planificate cu atenţie două studii pregătitoare pentru colectarea informaţiilor esenţiale.
Pentru evaluarea impacturilor şi rezultatelor reale ale intervenţiilor FSE, au fost instituite la nivel naţional noi sisteme de monitorizare şi modalităţi de evaluare, sub îndrumarea serviciilor Comisiei. Evaluarea iniţiativei comunitare EQUAL a continuat în 2007, pentru identificarea de practici inovatoare de succes care pot fi integrate în programele FSE.

Mai multe despre raport pe finanţări.europene: http://finantari.europene.ro/2008/10/22/al-19-lea-raport-anual-privind-punerea-in-aplicare-a-fondurilor-structurale-2007/

Reclame
Tagged with:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: