Despre evaluare

Seminar analiza cost beneficiu

Posted in România by evaluare.info on 24 octombrie 2008

Nu am reuşit să ajung la seminarul „Analiza cost-beneficiu şi evaluarea intervenţiilor publice din România” organizat de Unitatea Centrală de Evaluare din MEF/ACIS. Colegul CMC Augustin Boer a participat şi m-am bucurat să găsesc la el pe blog două articole referitoare la ce s-a discutat acolo (şi promite că şirul articolelor va continua):

Citez din articolul Cateva elemente importante discutate la seminarul pe analiza cost beneficiu…:

1). A iesit in evident inca o data importanta pe care o acorda atat Ministerul Mediului cat si Comisia Europeana analizei de optiuni care trebuie facuta nu doar din punct de vedere tehnic ci si financiar si economic. La analiza economica ar fi bine sa se incerce calcularea de externalitati (beneficii economice) separat pentru fiecare optiune pentru a ilustra mai bine diferentele dintre ele.

2). Ipotezele folosite la analiza financiara trebuie foarte clat explicate si prezentate sintetic intr-un tabel din care sa se vada clar diferentele intre scenariul “Cu proiect” si scenariul “Fara proiect” (abordarea incrementala).

3). Se acorda o mare atentie analizei de sezitivitate si risc…

Articolul complet poate fi citit la adresa http://fin-apa.ablog.ro/2008-10-16/cateva-elemente-importante-discutate-la-seminarul-pe-analiza-cost-beneficiu.html

Reclame
Tagged with:

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] publicat pe blogul său Financiar si Institutional Apa adresa la care se găsesc materialele de la seminarul “Analiza cost-beneficiu şi evaluarea intervenţiilor publice din România. Iată ce găsim pe siteul Unităţii Centrale de […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: