Despre evaluare

ACIS: licitaţie de evaluare a CNSR şi POAT

Posted in Licitaţii by evaluare.info on 29 octombrie 2008

Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale a lansat astăzi, 29 octombrie 2008, o licitaţie deschisă pentru achiziţia de servicii Realizarea de evaluări pe parcursul implementării Cadrului Strategic Naţional de Referinţă (CSNR) şi a Programului Operaţional de Asistenţă Tehnică (POAT).

Contractul se va axa pe realizarea activitatilor de evaluare prevazute în Planurile Multi-Anuale de Evaluare pentru CSNR si POAT, care vor fi lansate în anii 2008 si 2009:

 • Evaluarea sistemului de implementare a instrumentelor structurale
 • Evaluare intermediara a Programului Operational de Asistenta Tehnica
 • Evaluare-sinteza pe baza rapoartelor de evaluare intermediara la nivelul programelor operationale
 • Evaluari ad-hoc pe baza cererilor lansate de Comitetul de Monitorizare al POAT, Comitetul National de Coordonare sau conducerea ACIS

Proiectul are două componente:

Componenta 1: O evaluare formativă a instrumentelor structurale în România
Scopul acestei evaluări este de a pune la dispoziţia factorilor de decizie şi de formulare a politicilor, precum şi managerilor de programe, informaţii pertinente şi analize credibile privind performanţa Instrumentelor Structurale în România până în prezent, evidenţiind factorii critici interni şi externi ce le afectează eficienţa şi eficacitatea, schiţând principalele lecţii învăţate pe parcursul primului an de implementare şi subliniind cele mai bune practici întâlnite în rândul participanţilor pe parcursul acestui proces.

Rezultatele aşteptate de la această evaluare constau în formularea unor concluzii şi recomandări care să adreseze următoarele întrebări:

 • Care este performanţa reală a Instrumentelor Structurale în România faţă de aşteptări şi ţintele stabilite, precum şi faţă de capacitatea celor implicaţi în implementarea acestora?
 • Care sunt factorii interni şi externi majori ce le influenţează performanţa?
 • Cât de bine a sprijinit asistenţa tehnică managementul şi implementarea Instrumentelor Structurale?
 • Au fost suficient de adecvate măsurile de informare şi publicitate luate până acum pentru  publicul ţintă?
 • Sunt portofoliile de proiecte şi procesul de selecţie a proiectelor suficient de adecvate pentru a crea premize pentru obţinerea eficienţei şi eficacităţii fondurilor?

Componenta 2: Alte evaluări
Scopul acestei componente este de realiza evaluările cuprinse în Planurile Multianuale de Evaluare ale CSNR şi POAT, pentru perioada 2008-2009, altele decât Evaluarea formativă a Instrumentelor Structurale în România.

Rezultatele aşteptate de la această evaluare constau în următoarele:

 • Un raport de evaluare intermediară a Programului Operaţional de Asistenţă Tehnică
 • Un raport sinteză la nivel naţional pe baza rapoartelor de evaluare intermediară realizate la nivelul programelor operaţionale
 • Rapoarte de evaluare ad-hoc, la solicitarea Comitetului Naţional de Coordonare, Comitetului de Monitorizare al POAT sau ACIS.

Valoarea estimata a contractului, fara TVA, este de 2.399.370 RON (aproximativ 650.000 de Euro). Termenul limită pentru primirea ofertelor este 12.01.2009, la ora 10:00

Reclame
Tagged with:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: